НОВИНИ

Започна разчистването на автомобили от паркинга до Националния стадион

От днес вече е напълно възстановено движението по столичния булевард Христофор Колумб. Там беше направена цялостна реконструкция и вече има нов булевард с тротоари и осветление. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на работата по бул. "България". Там ремонтът продължава. Очаква се на 10 септември движението да бъде напълно възстановено и в двете платна. Започна и разчистването на автомобили от безплатния досега паркинг около Националния стадион "Васил Левски".

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:40, 20.08.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Дължината на ремонтиращата се в момента отсечка по бул. "България" е 1 километър, а стойността - 13,5 млн. Заплаща се, обаче, поетапно, според свършената работа. Днес започна поставянето на първия пласт асфалт върху метална мрежа, разположена по целия ремонтиран участък. Целта на мрежата е заздравяването на новата настилка.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Утре да работят по оттоците и шахтите, в четвъртък да започнат и да завършат цялостното асфалтиране на износващия слой. В петък да се остави да изстине асфалта и от вечерта петък срещу събота движението да бъде пуснато.

В събота движението по бул. "България" ще се обърне и ще започне ремонтът в съседното платно по посока центъра. А от утре започва още един ремонт - Източната тангента в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до квартал "Христо Ботев". Там движението ще бъде затворено изцяло.

Започна и разчистването на автомобили от безплатния досега паркинг около Националния стадион "Васил Левски". От 1 септември паркирането в района ще струва по 1 лев за първите 4 часа, а за всеки следващ час - по 2 лева. Ще бъдат разчертани места за 100 автомобила.

Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Тук имаше над 350 коли, наблизо е спирката на метрото, спирка на автобуси, спирка на трамваи, подход към Борисовата градина, всъщност хората не могат да се придвижат. Сигурен съм, че след 1 септември всички ще усетят разликата.

Използвалите паркинга досега, обаче, не са доволни.

Дария Илиева: Живеем в крайградската зона, работим в центъра, нямаме метро, нямаме с какво друго да пътуваме. Това е единственото място, където можем през работния ден да си оставим колите.
Милчо Илиев: Така че ни поставят за пореден път в патова ситуация.

Пазарът за спортни стоки пред стадиона остава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дигитален детокс - алтернатива на технологичните зависимости
Дигитален детокс - алтернатива на технологичните зависимости
Турция подаде жалба пред СТО срещу американските мита
Турция подаде жалба пред СТО срещу американските мита