НОВИНИ

Започват снимките на „МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ: VIII"

Засилени мерки за сигурност в Дубровник. Флотилия от дронове охранява небето на хърватския град. Причината е, че там се пренасят „Междузвездни войни". След 3 дни в Дубровник започват снимките на 8-мия епизод на касовия филм. Къде свърши и откъде ще продължи космическата сага разказва Биляна Бонева.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:41, 06.03.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Ак-ту. Самотна планета, на която Люк Скайуокър избра да живее в изгнание. В реалността мястото също е самотно. Достъпно е само с лодка. Назъбената скала е част от ирландския остров Скелин Михаел. Там завърши 7-ят епизод на „Междузвездни войни". Снимките на 8-ия започват от Дубровник.

Според слуховете в хърватския град ще се разиграе космическа гонка. Звездната сага ще бъде снимана в старата част на града. Охрана от 600 души ще се грижи да няма изтичане на информация от снимачната площадка. А дронове ще следят за шпиони в небето. Местните жители са задължени да не разкриват нищо за филма.

"О, да, много добре знам какво става. Тук ще снимат „Междузвездни войни".
"Надявам се, че приходите ще бъдат много по-големи от неудобството, което ще изпитаме заради снимките".

Какво ще спечели градът от снимките на „Междузвездни войни"? Трудно е да се изчисли. Само мерките за сигурност вероятно ще донесат на Дубровник към 4 и половина милиона долара.

Андро Влахусич, кмет на Дубровник
"90 процента от работниците са жители на Дубровник. Те са наети да изграждат декорите".

Говори се, че от Дубровник космическата сага ще се насочи към Ирландия. Отново към остров Скелин Михаел. И че снимките там ще започнат в средата на май. Независимо, че се изграждат декори, информацията още не е потвърдена официално. Мълчат и местните жители.

"Искат да пазим тайна. Подписали сме договор. Ще снимат край кулата, ще използват скалите".

Кои пейзажи са станали част от Междузвездни войни ще стане ясно на 15 декември 2017-ма, когато е премиерата на Епизод 8.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две трети от пенсионерите у нас преживяват с едва 10 лева на ден
Две трети от пенсионерите у нас преживяват с едва 10 лева на ден
В Полша разследват пътен инцидент с автомобила на президента Анджей Дуда
В Полша разследват пътен инцидент с автомобила на президента Анджей Дуда