НОВИНИ

Мозайка от цветя с логото на българското председателство на ЕС засадиха пред НДК

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и холандският посланик Яп Вернер участваха в засаждане на мозайка от цветя, изобразяваща логото на българското председателство на Съюза. Мозайката бе направена пред входа на Зала 6 на НДК.

bnt avatar logo
от БТА
15:51, 11.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Тя се реализира по идея на посолството с подкрепата на Столичната община и е израз на приятелството на Холандия и България в рамките на ЕС.

Министър Лиляна Павлова посочи, че тази холандска инициатива за нас е много важен знак за подкрепа не само за подготовката, а и за доброто и красиво посрещане на нашите гости. Това означава и подкрепа за усилията, които българското правителство заяви като ясна и категорична воля да бъде един активен и добре работещ председателстващ на Съвета на ЕС. Тя посочи, че това препотвърждава партньорството между България и Холандия.


;

Кметът Йорданка Фандъкова каза, че общинската администрация на Амстердам е помогнала много на Столичната община с екипи и експерти, за да може да се подготви добре за председателството. Тази придобивка има огромно значение освен за гостите ни, но и за софиянци, посочи тя.

Посланик Вернер отбеляза, че това е един от начините, по които Холандия подкрепя българското председателство на ЕС. Той посочи още, че са спомогнали на около 300 български експерти от различни министерства да се подготвят за председателството в Хонландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът иска национална политика, която да спре обезлюдяването в общините
Президентът иска национална политика, която да спре обезлюдяването в общините
Тежка катастрофа край Враца се размина без жертви​
Тежка катастрофа край Враца се размина без жертви​