НОВИНИ

„ДПС - Ново начало“ печели изборите в Шумен

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Здравка Русева
09:24, 28.10.2024
Чете се за: 01:25 мин.
Политика
Слушай новината

Окончателните резултати от извънредните избори за Народно събрание в Шуменска област сочат „ДПС-Ново начало“ за първа политическа сила. Партията е спечелила 24,94% от гласовете на избирателите. На второ място е коалицията „ГЕРБ-СДС“ със 17,68% от получения вот.

Трети са "Продължаваме промяната–Демократична България" с 12,15 %. На четвърто място с 11,12% са „Възраждане“, следвани от "Алианс за права и свободи" с 11,03 %. БСП остана на пето място със 7, 71% от вота на избирателите.

10 жалби и сигнали са подадени в изборния ден в Районната избирателна комисия. Многобройни са били сигналите за неработещи машини, като само в две от секциите се е наложило гласуването да стане само с хартиени бюлетини. Другите сигнали са били свързани с агитационни материали и нерегламентирана агитация. Извършени са били проверки, при повечето не са били установени нарушения.

Само един от сигналите е бил основателен, за агитационен плакат, поставен на по-малко от 50 метра от избирателна секция в Нови пазар. След извършената проверка са предприети действия и плакатът е бил премахнат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС е първа сила в Пазарджик
При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС е първа сила в Пазарджик
С 31,23% ГЕРБ-СДС убедително води в Смолян
С 31,23% ГЕРБ-СДС убедително води в Смолян