НОВИНИ

„МеГра“, еп. 9: Спас Кьосев и Даниел Михайлов разказват какво е да водиш „По света и у нас“

bdquoмеграldquo спас кьосев даниел михайлов разказват водиш bdquoпо света насldquo
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 14.08.2020
Чете се за: 01:30 мин.
У нас

В деветия епизод на подкаста за медийна грамотност на БНТ - „МеГра“, специални гости са двама от водещите на централната емисия новини „По света и у нас“ – Даниел Михайлов и Спас Кьосев, които имат сериозна журналистическа кариера.

Те ще разкажат за разликата между говорителите и водещите на новините; разликите в журналистически план между частното радио и обществената телевизия; ще споделят повече подробности около това, което зрителите никога не виждат - сериозната подготовка преди ефир; ще разкрият принципите и основните правила при поднасянето на информация.

Даниел Михайлов дълги години работи в радио като водещ и програмен директор. През 2014 г. се присъединява към сутрешния блок на БНТ „Денят започва“, а от 2016 г. е в екипа на „По света и у нас“ като водещ на централната емисия новини заедно с Марина Матева. „За мен БНТ е институция. БНТ е гаранция за достоверна информация. БНТ е архив. БНТ е място, което държи на високите стандарти в професията“, споделя той.

Спас Кьосев попада в нюзрума на „По света и у нас“ през далечната 2005 г. Явява се на обявен конкурс за водещ на „По света и у нас“ и оттогава вече 15 години води централната емисия новини. 7 години паралелно с новините работи и в публицистичното ток-шоу „БНТ такси“, за което има над 600 предавания. С интервюта от „БНТ такси“ печели престижната международна награда на Асоциацията на Европейските телевизии - CIRCOM 2011 в категория „Изгряваща звезда“, като жури на конкурса са експерти от BBC. През 2012-та година и избран за едномесечна обучителна специализация в централата на CNN, Атланта. През 2013-та г. отново с „БНТ такси“ печели наградата в категория „Особен поглед“ на конкурса за телевизионна журналистика „Свети Влас“. През 2016-та година „БНТ такси“ кандидатства с идеи и печели финансиране от Европейската комисия, като част от мащабния проект на БНТ - „Парламентът на Европа“. За месец, Спас и екипът му обикалят цяла Европа и излъчват серия документални филми. Години наред е екранен партньор на Радина Червенова, а от две заедно с Филипа Иванова споделят важната информация със зрителите на обществената телевизия.

В последния епизод на „МеГра” очаквайте главния продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, директор на Дирекция „Информация”.

Поредицата „МеГра“ излиза всеки четвъртък и ще бъде достъпна за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Google Podcasts, както и на обновения новинарски сайт bntnews.bg

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ

Spotify: https://rb.gy/tmr363

Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp

Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje

Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Танева: Земеделските стопани от Хасково ще бъдат обезщетени
Десислава Танева: Земеделските стопани от Хасково ще бъдат обезщетени
Сърбия въвежда задължителен PCR тест за пътуващи от България
Сърбия въвежда задължителен PCR тест за пътуващи от България