НОВИНИ

Теди Москов с премиера на комедията "Няма да платим, няма да платим"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
23:26, 16.07.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Още

"Няма да платим, няма да платим" с премиера на откритата сцена пред театър "София". Теди Москов постави култовата пиеса на Дарио Фо в новото театрално пространство, определя я като комедия за оцеляването. Спектакълът потегля към зрителите, зареден с много усмивки.

В традиционно ваканционното време, сега театърът е в пълната си сила. 100-процентова комедия е заложил Теди Москов, с актьори от трупата на театър "София". Първата им среща е в "Няма да платим, няма да платим".

Теди Москов - режисьор: Пиесата е подходяща за сега, за кризисно време. Тя е левичарска - Дарио Фо, италиански комунист. Но странното е, че беше забранен в целия соцлагер, само в България беше позволен.

Като "комедия за оцеляването" я определя режисьорът, оставя социалния фокус, заложен от автора и не се заиграва с ковид темата. Дребната шашма, кражба, изкупуване на нещо просто защото е намалено, разминаване във финансовите представи - историята написана през 70-те звучи съвсем познато.

Теди Москов - режисьор: Засяга това, което се случва в момента - безпаричието и готовността на хората да не се съобразяват с никакви указания.

С "Няма да платим, няма да платим" Теди Москов иска хората да се забавляват. А вглеждането в себе си може да донесе интересни открития.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал (Мадрид) е новият шампион на "Ла Лига"
Реал (Мадрид) е новият шампион на "Ла Лига"
Осми ден на протеста: Жив щит от граждани между полицаи и протестиращи, за да няма провокации
Осми ден на протеста: Жив щит от граждани между полицаи и протестиращи, за да няма провокации