НОВИНИ

104-та вечер на протести в София

Николай Минков
от Николай Минков
20:13, 20.10.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

За 104-та вечер продължават протестите в София. Исканията остават непроменени - оставка на правителството, на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни парламентарни избори, машинно и дистанционно гласуване.

Протестът започна с призив за сваляне на маските, защото според протестиращите това противоепидемично средство за защита от коронавирус не действа и само създава бактерии.

Минути след 20:30 часа протестиращите тръгнаха на шествие към Орлов мост, където беше последната им спирка.

По-рано днес от Отровното трио поканиха на работна среща всички извънпарламентарни политически сили с цел изработване на мрежа от правила за гарантиране на честни и прозрачни парламентарни избори. Мотивите са, че досегашният изборен процес неколкократно е бил опорочаван от управляващите, а в същото време правозащитните органи не са вземали никакви мерки.

От Отровното трио заявиха още, че след изработването на тези изборни правила те ще бъдат публично огласени, за да може всеки един гражданин да се запознае и дори да даде свое мнение по въпроса.

Малко преди 20 часа протестиращите блокираха пл. "Независимост". Бул. "Дондуков" остана отворен за моторни превозни средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще бъде ли поставен Румен Радев под карантина като контактно лице?
Ще бъде ли поставен Румен Радев под карантина като контактно лице?
Пенсиите догодина няма да бъдат преизчислени върху по-висок доход
Пенсиите догодина няма да бъдат преизчислени върху по-висок доход