НОВИНИ

Постоянен арест за шофьора на тира от катастрофата край Лесово

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 20.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста шофьора на тира, участвал в катастрофата край Лесово на 9-и октомври.

Преди седмица окръжните магистрати в Ямбол също наложиха най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 51-годишния молдовски гражданин Октавиян Бециан. Днес обаче Апелативният съд в Бургас не уважи жалбата му за по-лека мярка с мотива, че шофьорът може да се укрие или да напусне страната.

При тежкия инцидент край Лесово загинаха трима души, а други 16 бяха ранени. Първоначалните данни сочат, че тежкотоварният камион е бил паркиран на пътното платно без включени светлини, а идващият зад него пътнически бус се е врязал в него.

"Там няма къде да се спре, няма предвидени места за престой и паркиране. 7 метра и половина път, т.е. имаме една огромна колона тирове, които са денонощно разположени там. Самият той преживява тежко нещата", каза адвокат Светослав Михов.

"Човекът по време на досъдебното следствие да е под домашен арест. Няма да избяга. Като молдовец има по-малко права тук в България, защото не е от страна в ЕС, няма постоянен адрес на територията на Република България", коментира Катерина Алуатска.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови двама медици в онкоцентъра във Враца са заразени с COVID-19
Нови двама медици в онкоцентъра във Враца са заразени с COVID-19
Лидия Шулева: Пенсиите трябва да се преизчислят
Лидия Шулева: Пенсиите трябва да се преизчислят