НОВИНИ

13-годишен с 1,4 промила катастрофира с колата на майка си

bnt avatar logo
от БНТ
14:36, 22.07.2022 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
Криминално
Слушай новината

13-годишно момче с 1,4 промила алкохол в кръвта е самокатастрофирало тази нощ с автомобила на майка си край град Раковски. Детето не е пострадало. Прокуратурата проверява случая, а майката вече е глобена.

Подробности вижте във включването на Златин Бояджиев.

Снощи 13-годишното момче и негови приятели се събрали в района на спортното игрище на Раковски и пили бира. След това към 1.20 часа тийнейджърът се върнал в дома си, взел ключа от автомобила на майка си и го подкарал. По пътя към село Отец Кирилово самокатастрофирал в крайпътна нива.

Пристигналият на място полицейски патрул установил, че детето е невредимо, но тестът показал употребата на алкохол – 1,4 промила. На майката е съставен акт, а автомобилът е вече със свалени номера.

"Майката работи, вижда, че го няма синът ѝ, звъни му по телефона, той казва: "Тука съм с приятели, забавляваме се. Легни си, щото ще се забавим." За съжаление към два часа е била събудена от полицията. Преди да изясним цялата фактология по случая подробно не мога да ви кажа дали майката ще понесе само административна отговорност по съставения акт по Закона за движение по пътищата или ще бъде квалифицирано деянието и за извършено престъпление", заяви Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура Пловдив.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опозицията реагира остро на намерението на БСП да задържи мандата до 15 август
Опозицията реагира остро на намерението на БСП да задържи мандата до 15 август
Пожарът между Калугерово и Лесичово обхваща над 1000 декара иглолистна гора
Пожарът между Калугерово и Лесичово обхваща над 1000 декара иглолистна гора