НОВИНИ

14-годишен подкара колата на баща си и се заби в спирка в София

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:39, 11.05.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

14-годишно момче се заби в спирка на градския транспорт в столичния квартал "Слатина". Като по чудо няма ранени. Младежът е бил задържан от граждани до пристигане на полицията. Инцидентът е от вчера вечерта, но за него бе съобщено днес в публикация в социалните мрежи.

Малко след 19.00 часа снощи срещу спирка "Слатина" спряла лека кола. Шофьорът слязъл, за да купи дюнери, а в колата останало само 14-годишно момче.

"Комшията, докато влезне да вземе дюнера, малкият пали колата и тръгва. Прави един обратен, понеже са били в насрещното, и се връща на спирката и бута знаците", разказва Васил Иванов.

От заведенията за бързо хранене твърдят, че не са видели в кой момент момчето е завъртяло ключа и е натиснало педала на газта.

Според очевидци ударът е бил силен и като по чудо няма ранени хора. Малолетният шофьор е изкъртил табелката на спирката. Тук все още е и част от регистрационния номер.

На място веднага се събрали възмутени хора, които задържали момчето при опит да избяга. Според хората от квартала подобна дръзка каскада е поредният пътен абсурд.

От МВР заявиха, че шофьорът на колата е санкциониран и автомобилът вече е със свалени номера. Младежът е предаден на родителите си и с него ще работи инспектор от Детска педагогическа стая.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без споразумение по зърнената сделка завършиха преговорите в Истанбул
Без споразумение по зърнената сделка завършиха преговорите в Истанбул
Мануел Нойер поднови тренировки с Байерн Мюнхен
Мануел Нойер поднови тренировки с Байерн Мюнхен