НОВИНИ

14-годишен причини катастрофа с 2 жертви. Кой носи отговорност?

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 04.09.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

14-годишно момче от Добрич причини катастрофа, при която загинаха двама младежи на 19 години, други двама са ранени.

Катастрофата е станала на прав участък от булеварда. Не е имало други коли, нито пешеходци или каквито и да било пречки по това време на нощта, съобщи окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич: Тези четиримата, които са били на задната седалка са решили да изхвърлят някаква тонколона. Отварят вратата в движение, при което водачът се уплашва да не изпадне някой и така губи управление.

Автомобилът свива вляво, събаря първата мантинела, удря се в уличен стълб в разделителната линия на булеварда, помита втората мантинела и се озовава в насрещното платно за движение.

Едната от жертвите загива на място, а другата - по пътя към болницата. Две момчета са настанени за лечение. водачът и спътникът до него са без драскотина.

Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич: Пробите за алкохол, които са направени първоначално с дрегер на водача са отрицателни. Взета е кръв, съответно ще бъдат извършени химически експертизи за наличието и на алкохол и на наркотични вещества.

Проби са взети и от шестте момчета. Близки и съседи на единия от загиналите младежи не скриват покрусата си от трагедията.

Ибрям Хасанов, съсед: Много добри хора! Както ги гледате, бедни са, но така съзнателно работят, а това момче - 10 пъти ако минава, 10 пъти ще те поздравява! Направо ми се плаче!

Все още не са снети показания от родителите на Руслан как се е добрал до ключовете на колата. Той самият ще бъде поставен под надзор от инспектори в Детска педагогическа стая, докато разследването продължава.

Автор: Надежда Карапанчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
58-а вечер на протести в София - отново издигнаха палатков лагер пред МС (ОБЗОР)
58-а вечер на протести в София - отново издигнаха палатков лагер пред МС (ОБЗОР)
ЕК за България: Трябва да има разследване при случаи на насилие срещу журналисти
ЕК за България: Трябва да има разследване при случаи на насилие срещу журналисти