НОВИНИ

Размени ли Марешки подкрепа за ГЕРБ срещу концесия на плаж?

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:03, 04.09.2020
Чете се за: 01:38 мин.
У нас

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки отрече да има връзка между подписването на проекта за нова Конституция, предложен от ГЕРБ, и получените концесии за плажа "Кабакум" с решение на Министерски съвет. Това подозрение беше изразено от президента във вчерашното му изявление по повод агресията на протестите, който каза, че със силата на парите се опитва да се прокара угодна на статуквото Конституция като се "Концесионират плажове, обещават се постове, раздават се пари.

Веселин Марешки отрича напълно причината да промени мнението си и да подпише да е заради спечелената концесия на плажа "Кабакум". Обвини държавния глава, че прави неверни внушения. А "Кабакум" стопанисвал от години.

"Това един плаж отпреди 10 години, на който съм се настанил под наем и той тогава беше безлюден, необитаем, никой не го искаше и от тогава досега никой не го иска. На 4 търга сме се явявали оттогава досега и на 4-те не се е явявал нито един друг кандидат", обясни лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Казва още, че тези търгове за плажа са правени, когато е бил силна опозиция на ГЕРБ и когато те са искали да събарят постройките му по плажната ивица.

БНТ: Когато говорите за морал от парламентарната трибуна, дали смятате, че е нормално политик с парламентарно представена партия, вие сте лидерът, да притежава концесии?

"Естествено, вие виждате нещо неморално ли? Аз не притежавам концесия за злато и за горива. Взел съм концесия за един плаж, който съм готов още днес да Ви го прехвърля, но никой не го иска. Между другото понеже станаха много кандидатите за плажа, първо ще го предложа на президента, щото той е най-големият кандидат, а пък после и на всеки друг, който поиска. Ще му покажа отчетите, за да дойде да го вземе", заяви Веселин Марешки.

В същото време лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова посети плаж "Кабакум", за да остави екземпляри от Конституцията и да коментира новината, че приближен на Веселин Марешки е получил концесия на плаж "Кабакум 2", срещу осигуряване на подписите на "Воля" за новия проект на конституция на ГЕРБ. Манолова беше посрещната с яйца и влезе в пререкания със служители на плажа.

Мая Манолова - лидер на "Изправи се.БГ": "Кое е фалшиво, подписаха ли конституцията, подписаха ли?! - Какво общо има конституцията с концесията ли? - Заменка на конституция с държавна територия, заяви Манолова.

Веселин Марешки увери, че той и депутатите му променили решението си и подписали проекта за конституция на управляващите в последния момент, защото така поискали избирателите му.

Основният мотив е вслушването в нашите избиратели, които ни позвъниха и ни казаха, в по-голямата си част естествено, в никакъв случай да не заставаме на страната ва БСП и ДПС.

Лидерът на Воля заяви, че е готов да се подпише и под проекта на президента Румен Радев за основен закон на държавата.

Президентът Радев обяви, че е направил много хубав проект за конституция и че няма кой да му го оцени и затова аз обявявам, че днеска съм готов пръв да се подпиша под проекта на Радев.

Марешки призна, че не е прочел проекта на ГЕРБ, преди да го подпише. Чака да влезе за обсъждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев и службите се разминаха в оценката за полицейските действия на 2-ри септември
Румен Радев и службите се разминаха в оценката за полицейските действия на 2-ри септември
Колоездачи ще изминат 730 км във велопохода "Дунав Ултра"
Колоездачи ще изминат 730 км във велопохода "Дунав Ултра"