НОВИНИ

17-годишно момиче откри голяма сума пари на един от входовете на метрото и уведоми полицията

bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 17.09.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

17-годишно момиче откри голяма сума пари на един от входовете на метростанцията "Джеймс Баучер" и уведоми полицията. От МВР все още издирват собственика на парите.

Преди дни на метростанция "Джеймс Баучер" дъщерята на Диана Иванова, отивайки на училище, попада на неочаквана гледка.

"Получих съобщение от нея, после обаждане, че е намерила сумата на пода в метрото и като е стъпила на нея и се е подхлъзнала, погледнала е върху какво е стъпила и е видяла разпилените пари", разказва Диана Иванова.

Докато хората подминават разпилените пари, 17-годишното момиче уведомява касиерката. Парите са били в купюри от по 50 лева. Горда от постъпката на дъщеря си, Диана си спомня как преди години двете откриват портфейл с пари. Намират собственика. А това се оказва голямата българска актриса Стоянка Мутафова.

"Един портфейл, с по-голяма сума пари, около 1700 лева. На кого се оказа? Оказаха се на г-жа Стоянка Мутафова. Аз ги дадох на дъщеря ѝ, тъй като тогава тя беше в болница. Дъщеря ѝ каза, че много пъти си е губила големи суми пари, но никой не ги е връщал", добави Диана Иванова.

Собственикът на парите, намерени сега от младото момиче, все още не се е свързал с полицията.

"Правим връзка с него, идва на място, правим беседа, установяваме го, всяка метростанция е снабдена с видеонаблюдение. Може да се види точното време и място кога е изпусната тази сума. Най-крупната сума е миналата година, около 800 лева, която беше върната на собственика, тъй като беше в плик, имаше имена върху него", допълни главен инспектор Момчил Будинов - началник отдел "Метрополитен" към СДВР.

Най-често големи суми пари се губят на входовете на метростанциите и по-рядко по пероните, казват още от полицията. През май тази година различни суми пари в левове и евро бяха открити в други три метростанции в столицата, но и досега собствениците не са ги потърсили.

Репортер: Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров избра 9 играчи от чужбина за следващите мачове
Ясен Петров избра 9 играчи от чужбина за следващите мачове
Най-старата пирамида в Египет отново е отворена за туристи (Снимки)
Най-старата пирамида в Египет отново е отворена за туристи (Снимки)