НОВИНИ

3 жертви на пожар в блок в столичния квартал "Люлин" (СНИМКИ)

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
16:23, 09.04.2024 (обновена)
5377
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар избухна в блок 317 в столичния квартал "Люлин 3". Жертвите на пожара са три. Починал е 91-годишен мъж, от чийто апартамент е избухнал пожарът. По данни на пожарната в жилището е било пълно с отпадъци. Мъжът е намерен на стълбите, но впоследствие умира.

4 пожарни автомобила с автостълба се включват в гасенето на огъня. Сигналът е подаден в 15.44 часа. Пожарът се е разнесъл към апартаментите на 8-ия етаж - единият е необитаем, а хората в другия са евакуирани. Вратата на трето жилище обаче е била заключена, а пожарникарите получават информация, че там живеят две жени.

Налага се екипите да влязат през прозореца с помощта на стълбата. Установено е, че двете жени също са починали. От пожарната уточниха, че на 8-ия етаж не е имало горене, а задимяване.

"Излязох навън, започнаха да гърмят прозорци и да падат. Дядото беше на прозореца, викаше помощ, викнете линейка, пожарна", разказа Анелия.

"Трудно се комуникираше с него, като отшелник живееше и лошото е, че в неговия апартамент всичко беше с ламперия и дървена дограма", коментира Митко Димитров.

"Вътре в апартамента над горящия не е имало силно горене, около прозорците само, но е бил силно задимен и впоследствие хората са се задушили. Прозорците около апартаментите не са били отворени. Затова считам, че е необходимо компетентните органи да извършат съответните оперативно-следствени действия, да установят причините за пожара", каза още комисар Росен Петров, заместник-директор на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Прегледани са две жени на 60 и 40 години с леко обгазяване и уплах - без нужда да се хоспитализират.

Снимки: БГНЕС и Светозар Костадинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туристка увисна над 300-метрова пропаст, хвана се за храст и дочака помощ на Шуменското плато
Туристка увисна над 300-метрова пропаст, хвана се за храст и дочака помощ на Шуменското плато
Без вода за повече 24 часа ще останат Велико Търново и още 3 общини
Без вода за повече 24 часа ще останат Велико Търново и още 3 общини