НОВИНИ

Радев: Връзките на Живко Коцев с мастити контрабандисти са подигравка с държавността

"Какъв главен секретар си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната", попита президентът

bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 09.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

"За мен това е опит един чисто криминален случай да се трансформира в политически с предизборна цел" - така президентът Румен Радев коментира разследването за контрабанда на цигари и арестите в Агенция "Митници".

Президентът напомни, че миналата година в продължение на месец ПП-ДБ са настоявали той да освободи бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров, по думите на Радев - "един дълбокото почтен човек, който не се забърка в никаква далавера". Според държавния глава ПП-ДБ са си назначили главен секретар, на когото да имат доверие и през когото да прокарват политики.

"Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за фактите, които изплуват ежедневно около Живко Коцев, тези факти водят към Закона за МВР и несъвместимост с длъжността, защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен. Според мен едни толкова мащабни връзки между главния секретар на МВР и мастити контрабандисти е подигравка с държавността".

Трябва да се провери щателно дали е имало натиск спрямо Живко Коцев както и дали и името на Калин Стоянов е свързано с контрабандата, коментира още президентът.

"Гледам с умиление как г-н Денков казва: "Той не знае, че това били лоши хора". Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната и от кого получаваш скъпи подаръци".

Радев поздрави ДАНС и директора ѝ Пламен Тончев за смелостта да "бръкнат в най-високите управленски нива, за да защитят държавността".

"Ако миналата година се бях поддал на истерията да освободя Пламен Тончев, сега нямаше да разберем нищо за тези безобразия", каза той.

Вижте цялото изказване на президента във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел определи дата за операция в Рафа
Израел определи дата за операция в Рафа
Кирил Вътев встъпи в длъжност като служебен министър на земеделието и храните
Кирил Вътев встъпи в длъжност като служебен министър на земеделието и храните