НОВИНИ

30-годишен криминално проявен е прострелян след гонка с полицията

bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 27.03.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

30-годишен мъж, осъждан и без книжка, е прострелян със стоп патрон, след като не се подчинил на полицейско разпореждане. Започнало полицейско преследване, при което е пострадал и полицай. Той е с охлузвания. Задържаният сега е в болница в Хасково, където е опериран. Няма опасност за живота му. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения.

Полицаите са действали по сигнал за разпространение на наркотици. Снощи около 21:00 часа те се опитали да спрат за проверка колата на криминално проявения мъж. Той обаче не се подчинил. При опит да избяга няколко пъти се блъска първо в паркиран автомобил , после в полицейската патрулка.

"Той потегля назад, удря старшия на наряда, който пада на земята, след няколко метра прави нов опит да заобиколи патрулката и отново се удря в нея. Прави опит за бягство и са били принудени да използват помощни средства, за да го неутрализира", разказа Бончо Бонев - началник на Районното управление в Свиленград.

"Предстои да се повдигне обвинение за притежание на наркотични вещества по член 207 - за неподчинение на полицейско разпореждане и за причиняване на лека телесна повреда на полицейско лице", каза Мария Кирилова - заместник районен прокурор на Хасково.

30-годишният мъж е отказал тест за наркотици. При обиск на колата му са намерени мачете и два регистрационни номера на друга кола.

"Водачът е без книжка, системен нарушител на закона, с множество санкции включително и осъдителна присъда за каране на моторно превозно средство без книжка", каза Бончо Бонев.

"В домa му е намерено 140 грама зелена листна маса, която при тест е реагирала на марихуана. При личния обиск в него са намерени три пакетчета, като две от тях е с кристалообразно вещество", каза Мария Кирилова.

Досега мъжът има няколко присъди, като последната е от 2021 година за трафик на нелегални мигранти.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анчелоти: Искам прекарам оставащата част от кариерата ми в Реал Мадрид
Анчелоти: Искам прекарам оставащата част от кариерата ми в Реал Мадрид
Министерство на земеделието: Българските рибари не са нарушили законите (ОБЗОР)
Министерство на земеделието: Българските рибари не са нарушили законите (ОБЗОР)