НОВИНИ

МВР: Дилърите се занимават и с търговия на гласове

bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 27.03.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Разпространителите на наркотици най-често се занимават и с търговия на вот по време на избори. Това показват данните на МВР. Профилът на купувачите на гласове съвпада и с хората от криминалния контингент, които извършват измами с акцизни стоки или лихварска дейност.

Дни преди изборите на 2 април МВР отчита образувани 64 досъдебни производства за купуване на гласове, а сигналите до момента, са над 350.

Главният секретар на МВР обяви в Бургас, че в цялата страна продължават специализирани полицейски операции и очаквано цената на един глас е скочил.

„Различни са сумите, но да кажем 100 лв. нагоре, до 150 лв. На различни места, информацията е различна и съответно ние я проверяваме. Има стари схеми, има и данни на места за корпоративен вот, социални услуги от някои администрации да се представят точно този момент, има и класическите лихварски – опрощаване на вноски. Ние ще работим и след изборите, тъй като има информация, че част от плащанията ще станат и след изборите", каза главен комисар Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пренаписаха книги на Агата Кристи заради "обидни пасажи”
Пренаписаха книги на Агата Кристи заради "обидни пасажи”
Емоционално завръщане за женския ни национален отбор по бокс от Индия
Емоционално завръщане за женския ни национален отбор по бокс от Индия