НОВИНИ

39-и ден на протести в София

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:08, 16.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

39-и ден на протести в София. Блокирани остават трите ключови кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, при Министерския съвет и пред Ректората.

Непроменени остават и исканията на протестиращите - незабавна оставка на правителството и главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване и промени в съдебната система.

Освен лагера на протестиращите, точно под прозорците на Министерския съвет палатки разпънаха и майките от инициативата "Системата ни убива".

В 21 ч, по традиция, протестиращите пред Министерския съвет се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител" с крайна точка - блокирания Орлов мост, където стигнаха след 20 минути. Протестът протича спокойно, без напрежение.

Протестиращи и граждани на Орлов мост обаче се оплакват от група бездомни, които ги притесняват и дори твърдят, че жена е размахвала нож срещу тях.

Към 20:30 ч стана ясно, че се правят опити от протестиращите да блокират пътя Кулата - Симитли, като се придвижват бавно.

Въпреки проливния дъжд снощи, протестиращите останаха на пост в палатките си на трите блокади в центъра на София. Обмислят обаче да сменят тактиката през следващите дни.

От няколко дни на Орлов мост живеят и група роми, които не са част от протеста и притесняват и протестиращите, и живеещите в района, като проявяват агресия. След подаден сигнал на 112 патрулна кола отведе една от жените в районното управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли причина за рекордния ръст на заразени с COVID-19 по света
Има ли причина за рекордния ръст на заразени с COVID-19 по света
Челен удар между автобус и микробус на пътя Банско – Гоце Делчев
Челен удар между автобус и микробус на пътя Банско – Гоце Делчев