НОВИНИ

4 населени места в Смолянско остават блокирани заради лошото време

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 14.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

В Смолянска област обстановката остава усложнена, бедственото положение в четири общини не е отменено. В село Могилица вчера имаше и свлачище заради обилните дъждове.

Жители на с. Триград призовават: Спешно да се осигури достъп до населеното място

Ситуацията в цялата Смолянска област остава усложнена. На повечето места дъждовете вече са преминали в снеговалежи, което създаде допълнителни проблеми за общините. По високите места снежната настилка надминава 70 см.

Над 30 населени места са без ток заради паднали дървета и прекъснати електропроводи. Крум Косев, говорител на EVN, увери, че авариите са локализирани и 40 аварийни екипа работят за възстановяването на електричеството.

В Община Девин все още хората от 4 населени места остават откъснати. Автомобили, осигурени от Общината, доставят храна, лекарства и вода.

Работи се по отстраняването на повредите, увери Здравко Иванов, кмет на Девин. Той поясни, че е разговарял с местното ВиК дружество. Все още не е осигурен транспортен достъп до аварията, затова не може да стигне техника, която да започне да копае.

В цяла Смолянска област продължава укрепването на пътища. Забранено е движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Останалите автомобили задължително трябва се движат с вериги.

Репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите на повечето места в страната ще спрат до вечерта
Валежите на повечето места в страната ще спрат до вечерта
След бедствието: Обстановката в Петрич започва да се нормализира
След бедствието: Обстановката в Петрич започва да се нормализира