НОВИНИ

40 000 души са заразени за денонощие в САЩ

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:42, 26.06.2020
Чете се за: 00:47 мин.
САЩ

В Съединените щати отчетоха най-големия брой заразени с COVID-19 за денонощие от началото на кризата - 40 000 души.

ЕС обмисля да не допуска американски граждани до своя територия и след отпадането на ограниченията за пътуване на 1 юли. В списъка влизат и руснаци и бразилци.

Ръстът на заразените с коронавируса в редица американски щати доведе до преоценка на данните за над 2 млн. и 400 хиляди случая. Здравните власти вече подозират, че реалните случаи са десет пъти повече. Може би 20 млн. американци са се срещали с коронавируса, смятат от Центъра за контрол и превенция на заболяванията. Но с малкото тестове през пролетта мнозина са пропуснати.

Все повече хора искат да се тестват. Отбелязва се големият брой положителни тестове на младежи в южните и западните щати.

Калсос Хименес, кмет на Майми-Дейд, Флорида: Имаме проблем с младежите, които хващат този вирус - вероятно, защото се държат по младежки.

Някои щати променят плановете за облекчаване на мерките. В Тексас затварят баровете. Компанията "Дисни" отложи отварянето на два увеселителни парка в Калифорния. Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът ще поставят под карантина пристигнали от осем други щата. Подновяват се препоръките за спазване на хигиена и дистанция.

Айлийн Марти, инфекционист: Виждаме скок в случаите, но увеличаването започна бавно и ще продължи. Всичко зависи от поведението на хората.

Университетът на Вашингтон предвижда 180 000 смъртни случая до октомври или 146 000, ако 95% от американците носят маски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лъч надежда за туризма: Първият полет чуждестранни туристи кацна на Летище Бургас
Лъч надежда за туризма: Първият полет чуждестранни туристи кацна на Летище Бургас
Спазват ли заведенията и хотелите в Синеморец здравните мерки
Спазват ли заведенията и хотелите в Синеморец здравните мерки