НОВИНИ

44-и ден антиправителствен протест в столицата

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:30, 21.08.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

В 44-ия ден на протестите в София трите ключови кръстовища - на Орлов мост, на площад Независимост и пред Софийския университет остават блокирани.

Малко преди 21 ч. протестиращите се отправиха на традиционното си шествие към Орлов мост.

По традиция протестът започна в 19 ч. Час преди началото от "Отровното трио" дадоха пресконференция. Чуха се остри критики относно действията на полицията в Пловдив, както и премахването на палатковия лагер там през изминалата нощ.

Адвокат Николай Хаджигенов призова протестиращите да не подават уведомление в общината за планираните блокади. По думите му 24 часа по-рано протестиращите в Пловдив са подали уведомление, но то е било отказано от кмета на града.

От "Отровното трио" заявиха още, че в Пловдив са направени проби на 6-има души, при положение, че те не са управлявали автомобил, нито пък са участвали в хулигански сблъсъци.

Николай Хаджигенов, адвокат: Не подавайте уведомление за протести, защото вчера в Пловдив 24 часа по-рано са подали уведомление за протест и кметът е отказал. Макар че той не може да забрани. Това се е случвало и в София. Това е порочно. Да, незаконно е. Въпреки всичко настоявам - не подавайте заявление за протести. В крайна сметка няма санкция за неизпълнение на това. А и при положение, че сме 43 дни в национален протест, белким са уведомени, че има протести в цялата страна.

Вижте и още в прякото включване на Тихомир Игнатов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещ телефон за COVID-19: какви са най-честите обаждания през лятото?
Горещ телефон за COVID-19: какви са най-честите обаждания през лятото?
Как започва учебната година в Европа?
Как започва учебната година в Европа?