НОВИНИ

5 месеца без топла вода: Започна цялостен ремонт на столичната улица "Цар Иван Шишман" (ОБЗОР)

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:20, 10.05.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Започна цялостният ремонт на столичната улица "Цар Иван Шишман". Обновяването ще продължи близо година, като през това време поетапно ще бъдат отваряни и затваряни кръстовищата за автомобили, а тротоарите ще останат проходими.

През първите 5 месеца ще работят "Топлофикация" и "Софийска вода", а от септември в ремонта ще се включи и Столичната община с изграждането на ново пътно платно, нови тротоари и подмяна на уличното осветление.

Ремонт, който предвижда улица "Цар Иван Шишман" да бъде за споделено движение с ограничение на скоростта на автомобилите до 20 км/ч.

При първия етап "Топлофикация" ще работи от улица "Аксаков" до улица "Иван Вазов", а "Софийска вода" – на кръстовището с улица "Гурко", което ще остане затворено в продължение на три седмици.

Следващата близо година ще създаде неудобство за хората в района.

"Трафикът ще е труден. Доставките, надявам се, да има въобще начин да бъдат извършвани. Надявам се човекопотокът да не спира, въобще всичко е под въпрос. Стресирани сме", заяви Константина Георгиева, управител на заведение за бързо хранене.

А опасенията и на бизнеса, и на хората в района са ремонтът да не се проточи твърде дълго. В първия ден от работата неудобство имаше и за шофьорите.

Заради липсата на топла вода компенсации не се предвиждат.

"За периода, в който няма да има топлоподаване и топлоснабдяване, няма да им бъде начислявана топлинна енергия в месечните сметки", заяви Росен Флоров, директор на Топлофикация "София Изток".

И преди ремонта, и сега, след началото му, хората в квартала и бизнеса имат комуникация с общината и дружествата, която по думите им е добра. Доволни са от факта, че ремонтът е разделен на етапи.

"Имахме ясни изисквания към изпълнителните, към общината, които трябваше да помогнат нашият ремонт тук на улицата да не причини подобно бедствие, както се е случило на "Графа", допълни Рубен Лазарев, създател на Фейсбук групата "Ремонт Шишман".

Надяват се градивната комуникация да продължи.

Снимка: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жестоко убийство в с. Скала: Самотно живееща жена е намушкана 27 пъти с нож
Жестоко убийство в с. Скала: Самотно живееща жена е намушкана 27 пъти с нож
Нинова: Всичко, освен връщане на мандата, означаваше да продължим управлението на Борисов
Нинова: Всичко, освен връщане на мандата, означаваше да продължим управлението на Борисов