НОВИНИ

52 от 54 дрона са свалени при руската атака срещу Киев, съобщи украинската армия

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:28, 28.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Русия нанесе нови масирани атаки с дронове срещу украинската столица Киев. Мъж е загинал, а една жена е ранена.Москва засили нападенията срещу Киев, опитвайки се да отслаби отбраната на града.

Масирана руска атака с дронове срещу Киев, има загинал

През изминалата нощ в Киев отново прозвуча сирена за въздушна тревога. Руските сили нападнаха града с така наречените дронове -камикадзе.40 от тях са били свалени в Киев. Русия е атакувала украински цели с 54 дрона. 52 от тях са свалени, съобщи украинската армия.

Тревога беше обявена в общо 12 региона на Украйна от Волин, на северозапад, до Днепропетровск, на югоизток. Съобщава се за експлозии и в Житомир, западно от Киев. Президентът Володимир Зеленски поздрави героите от противовъздушната отбрана. Според военните, това са били най-мащабните нападения с дронове от началото на войната през февруари миналата година.

Поредният руски удар е в Деня на Киев - 28 май, популярен празник преди войната . Днес градът отбелязва 1541 години от своето основаване.

Междувременно руският външен министър критикува плановете на Запада да снабди Украйна с изтребители F-16.

"Разбира се, това е неприемвлива ескалация.Надявам се, че има разумни хора, които разбират това, но всичко се диктува от Вашингтон, Лондон и техните сателити в Европейския съюз".

В същото време руската страна разпространи кадри от разрушенията в Бахмут.Украйна оспорва твърденията на Москва за руски контрол на града. Боевете за Бахмут започнаха на 1 август миналата година.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Примож Роглич спечели тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Италия
Примож Роглич спечели тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Италия
Красимир Дунев: Оптимист съм за българската спортна гимнастика
Красимир Дунев: Оптимист съм за българската спортна гимнастика