НОВИНИ

54 проекта за 2 млрд. лв. ще бъдат сертифицирани от Българската агенция за инвестиции

bnt avatar logo
от БНТ
11:48, 25.08.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

54 проекта за 2 млрд. лв. скоро ще бъдат сертифицирани от Българската агенция за инвестиции. Чрез тях ще се разкрият 4500 нови работни места. Това обяви служебният заместник-министър отговарящ за инвестициите Стефан Савов.

Той обясни, че ще има промяна в работата на Агенцията, която да позволи сертифициране на едно гише и съкращаване на сроковете. Работи се и по дигитализацията на Агенцията, каза още Савов.

"Дигитализацията е ключов фактор от целия този процес, дигитализацията е в основата на това ние да предлагаме на инвеститорите по-бърза и качествена услуга, но същевременно инвеститорът, който тепърва възнамерява да влезе в България, да има достъп през тази дигитална платформа, този виртуален офис, до определени налични ресурси в България. Целим да създадем синергия между текущия бизнес, който оперира в България и инвеститорите, които тепърва влизат в България. Тази платформа ще даде много възможности на общините. С нея ще имат възможност да работят и търговските ни представители по света", заяви Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отказа екстрадицията на руснака Алексей Алчин
Съдът отказа екстрадицията на руснака Алексей Алчин
Балкан привлече трети американец
Балкан привлече трети американец