НОВИНИ

Допълнителни линейки дежурят от днес по черноморските курорти

bnt avatar logo
от БНТ
10:13, 25.08.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

От днес допълнителни спешни екипи са осигурени за българското Черноморие. Те дежурят в курорта "Златни пясъци", Несебър и Приморско. Общият брой на екипите е 10, като 4 от тях са от ЦСМП София, 4 – от УМБАЛ "Св. Анна", София и 2 – от ЦСМП Варна.

"Тази организация създадохме съвместно с Министерството на туризма, като целта е да подобрим достъпа до спешна помощ на гражданите по време на туристическия сезон, когато броят на пребиваващите по българското Черноморие се увеличава многократно. Екипите са сформирани така че при работа на смени да осигуряват 24-часово покритие на спешността", беше заяви служебният здравен министър Асен Меджидиев.

Идеята на здравното министерство е обезпечаването на спешната помощ по черноморските курорти с допълнителни екипи от вътрешността на страната да не е еднократно, а да продължи и през следващите туристически сезони. Това обаче зависи от волята на следващото редовно правителство, подчерта министърът.

Д-р Асен Меджидиев се запозна с работата на изнесения център на Спешна помощ, разположен на територията на УМБАЛ "Света Анна" в София.

"Още при встъпването ми в длъжност първото, което направи нашият екип, беше да подобрим организацията на работа на спешните екипи в столицата, така че да скъсим времето за пристигане на линейките. Разкрихме 4 допълнителни изнесени пункта на ЦСМП, от които да тръгват екипите, съответно в УМБАЛ "Св. Анна", ДКЦ 12 – "Люлин", Пета градска болница и "Овча купел" – база ЦСМП“, каза той.

В отговор на журналистически въпрос относно актуалната ковид обстановка, здравният министър посочи, че в момента ситуацията е овладяна, което позволява и разхлабването на противоепидемичните мерки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Допълнителен ден платен отпуск за профилактичен преглед ще мотивира пациентите, смята шефът на НЗОК
Допълнителен ден платен отпуск за профилактичен преглед ще мотивира пациентите, смята шефът на НЗОК
Константин Папазов: Изложих се, ще платя парите
Константин Папазов: Изложих се, ще платя парите