НОВИНИ

55-и ден на протести срещу правителството в София

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:16, 01.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

55-а вечер на протести в София. Ден преди обявения за национален протест, който съвпада с края на депутатската ваканция, недоволни отново се събраха в центъра на София.

Обстановката в "Триъгълника на властта" е спокойна, а хората мирно отстояват исканията си. Много от протестиращите на площада смятат, че с опита за промени в Конституцията премиерът Борисов иска да спечели време и продължават да настояват за неговата оставка. Засилени са мерките за сигурност още тази вечер, ден преди големия протест.

Малко преди 22 ч. протестиращите стигнаха до крайната точка на шествието си - Орлов мост.

След 21 ч. от трибуната призоваха протестиращите, които могат, да останат на палатковия лагер пред Народното събрание тази нощ. А тези, които не могат, да се приберат, за да се включат в протеста рано сутринта. Въпреки това голяма част от протестиращите тръгнаха в традиционната посока на шествието - към Орлов мост.

Един от входовете на Народното събрание е отцепен с ограничителни ленти от полицията. От СДВР заявиха, че ще предприемат всички необходими мерки за осигуряване на сигурността и призовават за опазване на реда и разграничаването от провокатори.

От Столична община съобщиха, че до днес са подадени уведомителни писма за протеста от "Да, България", "Системата ни убива", както и от няколко физически лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви документи ще са нужни на децата за училище и детска градина?
Какви документи ще са нужни на децата за училище и детска градина?
Забраниха на учениците във Великобритания да кашлят
Забраниха на учениците във Великобритания да кашлят