НОВИНИ

Шофьорът, прегазил полицай на Седемте Рилски езера, остава под домашен арест

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 01.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Шофьорът, който прегази крака на полицай на Седемте Рилски езера, остава под домашен арест. Днес Районен съд-Дупница определи мярката за неотклонение на 32-годишния Иван Лазов. Той бе привлечен за обвиняем, за това че на 29 август в района на Седемте рилски езера е осуетил проверка от страна на служител на полицията в Кюстендил, като е проявил особена дързост и цинизъм.

Според съда събраните по делото доказателства предполагат, че именно обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. В мотивите се посочва, че от данните по делото няма реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Освен това Иван Лазов се е явявал на всички процесуално следствени действия и до момента не е възпрепятствал разследвания срещу него. Прокуратурата обаче ще обжалва решението на съда.

Даниела Гюрова – районен прокурор, Дупница: Изслушах мотивите на съда, в голяма част от тях мога да се съглася, но определено смятам и продължавам да поддържам мнението на обвинението, че е налице опасност той да извърши друго престъпление с оглед предишни осъждания и множество други нарушения. Така че мнението ми е че мярката не е подходяща и ще подам протест в законоустановения срок.

Близките му пък са притеснени за здравословното му състояние и също изразиха несъгласие с решението на съда.

"Значи не сме доволни, защото той няма никаква вина и ще обжалваме", заяви Красимир Лазов.

Колеги на задържания мъж - шофьори на джипове, които возят туристи до Седемте рилски езера, твърдят че Лазов е невинен. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.

Автор: Слави Илиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраниха на учениците във Великобритания да кашлят
Забраниха на учениците във Великобритания да кашлят
Напрежение преди вътрешнопартийния избор в БСП
Напрежение преди вътрешнопартийния избор в БСП