НОВИНИ

67-а вечер на протести в София

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:24, 13.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

67-а вечер на протест в София. Основните искания на протестиращите остават без промяна - незабавна оставка на правителството, на главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване, промяна в съдебната система.

И тази вечер протестиращите се отправиха на шествие от Триъгълника на властта към Орлов мост, където блокираха движението.

По традиция, протестът започна в 19 ч. на площад "Независимост". Към 20 ч. демонстрацията протичаше спокойно. Движението в района на БНБ беше затворено.

Малко по-рано днес от "Отровното трио " дадоха прескоференция пред медиите. Заявиха, че няма да преговарят с премиера Борисов и категорично няма да отстъпят от исканията си.

"Отровното трио" поиска да чуе оценката на премиера за обвинител номер едно Иван Гешев и да отговори на въпроса защо той е единственият главен прокурор, който ползва резиденция "Бояна".

Триото обяви, че на 22 септември подготвят Трето велико народно въстание.

Арман Бабикян, "Отровното трио": Преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори и то с българския народ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна вечер на протест във Варна
Поредна вечер на протест във Варна
Корнелия Нинова спечели убедително първите в историята на БСП вътрешнопартийни избори
Корнелия Нинова спечели убедително първите в историята на БСП вътрешнопартийни избори