НОВИНИ

69-и ден на протести в София

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:22, 15.09.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

69-и ден на протести в София. В 19:00 часа протестиращите започнаха да се събират на площад "Независимост" с познатите искания за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестът преминава спокойно, без провокации.

Новото тази вечер беше една инициатива, обявена в социалните мрежи. Майките от "Системата ни убива" дадоха микрофона на младите хора. Целта на тази инициатива беше да чуят всички младите защо са тук, какво искат и за какво се борят. Говориха предимно студенти и спортисти.

Според майките много е важно да се чуе техният глас, тъй като бъдещето е в ръцете на младите. Те заявиха, че искат по-добро бъдеще както за себе си, така и за всички останали.

Към 19:40 часа движението по бул. "Цар Освбодител" беше блокирано от озвучителната техника на Отровното трио. Бул. "Дондуков" остана отворен за движение.

Около 21:30 часа протестиращите тръгнаха от площад "Независимост" към Орлов мост. Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че утре ще има изненада, но не уточни каква ще бъде тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лебедите се завърнаха по Черноморието
Лебедите се завърнаха по Черноморието
Колко ефикасни са маските срещу коронавирус, които ползваме?
Колко ефикасни са маските срещу коронавирус, които ползваме?