НОВИНИ

Родители отново протестираха срещу носенето на маски в училище

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:05, 15.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.

Родители отново протестираха срещу носенето на маски в училище пред сградата на Министерството на образованието, където демонстрация имаше и вчера. Маските са задължителни само извън учебния процес, но недоволните родители продължават да настояват предпазните средства да са пожелателни.

Родители се събраха в 18:00 часа и протестираха до 20:00 часа. Те се обявиха и против изолаторите, които се предвиждат в училищата, против задължителното ваксиниране, против тестването и против карантинирането на безсимптомни хора.

Според тях препоръките на Световната здравна организация нямат логика и те отказват да ги спазват.

Валери Владимиров: Продължителното носене на маски причинява страшно много вреди, първо пренасищането на организма с въглероден двуокис, обостряне на всички хронични заболявания.

Таня Астарджиева: Учени които казват, че маските са по-скоро вредни, отколкото предпазват, на тях вярвам, аз съм против всички тези мерки.

Министърът на образованието Красимир Вълчев напомни, че носенето на маски ще е само за половин час на ден. Според него протестът срещу маските ще затихне от само себе си. Протестиращите се заканват тези демонстрации да продължат.

Родители, обединени за безопасно образование, излязоха с отворено писмо до министър-председателя и до няколко министерства, в което изказват подкрепата си за мерките, разписани и утвърдени от Световната здравна организация и искат строг контрол за спазването им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От март поне по двама души без маски са били глобявани на ден
От март поне по двама души без маски са били глобявани на ден
След отпуската: Как да влезем в работен режим според зодията
След отпуската: Как да влезем в работен режим според зодията