НОВИНИ

70 души в Буковлък са поставени под карантина, спазват се наложените мерки

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 16.06.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Регионални

Плевенското село Буковлък осъмна с контролно-пропускателни пунктове. Причината е увеличеният брой на заразени с коронавирус. Установените до момента с COVID-19 са 29 души. Полиция и жандармерия проверяват дали сред пътуващите има хора с карантина.

Село Буковлък не е под блокада, а проверките по списъците с карантинирани хора на двата контролно-пропускателни пункта става сравнително бързо.

При пункта в посока Плевен сега потокът от автомобили е доста по-малък, отколкото през деня. Полицейските екипи ще са там денонощно.

За разлика от предишната вълна на диагностицирани с COVID-19 в Плевенско преди два месеца, когато в селото имаше 4-5 случая, сега те са доста повече и това явно дисциплинира местните хора. По общо мнение те вече по-съвестно спазват наложените допълнителни мерки.

Днес няма много хора по улиците в селото и почти всички бяха с маски.

В Буковлък има и трети мобилен полицейски екип, който денонощно обикаля из улиците в селото. Поставените под карантина тук са над 70, включително и хора, върнали се от чужбина. Днес бяха взети нови 40 проби. В Буковлък спазват мерките, макар че ги смятат за прекалени.

Росен Русанов, кмет на Буковлък: Трудно ги възприемат. Като цяло по-разбираемо, голяма част от хората по-разбираемо. Разбраха вече, че това трябваше да се случи отдавна. Повечето се опасяват за работа, за начина си на препитание.

Млад мъж сам пожела да бъде тестван заради пътуване в чужбина. Бързият му тест се оказал положителен.

Христо Панов: Не съм контактувал с никой, с такива положителни, нямам никакви симптоми.

В Буковлък е задължително носенето на маски на обществени места, забранени са събирания и масови прояви. Магазините работят, но не и заведенията. Днес не бяха констатирани нарушители на карантината. Засега мерките ще са в сила поне седмица.

Автор: Ирена Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава тежко състоянието на удареното от автобус дете в "Младост"
Остава тежко състоянието на удареното от автобус дете в "Младост"
Доказано - дексаметазонът спасява живот при тежко болни от COVID-19
Доказано - дексаметазонът спасява живот при тежко болни от COVID-19