9 задържани и 6-ма обвинени за производство на фалшиви пари и лични документи

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:05, 29.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Криминално
Слушай новината

9 задържани и шестима обвиняеми за производство на фалшиви евро, долари и лични документи. Печатница за фалшиви пари разкрита в края на 2018 година е възобновила дейността си на същото място - хотел в Слънчев бряг.

Сред задържаните са част от участниците от преди две години, някои от тях дори са осъдени. Един има условна присъда, на друг делото му е висящо, но това не им е попречило да се занимават отново със същата дейност.

Машините, с които са печатени фалшиви пари през 2018 г. са иззети, но същите участниците в групата са купили нови, много по-модерни машини и са произвеждали изключително качествени фалшиви евро и долари, които са съдържали и огромна част защитата на тези валути.

Разбиха престъпна група, печатала фалшиви пари и документи (Снимки)

"Има лични документи, шофьорски книжки, талони за управление на МПС. Фалшивите пари, които са задържани по време на самата операция са 360 000 долара и около 410 000 евро, които са намерени по време на операцията. Парите, които те са генерирали в процес на работа са доста повече, общо взето ние работим отново по тази престъпна група от около една година, началото на 2020г.", каза Любомир Янев - директор на ГДБОП.

Фалшивите пари са се пласирали основно на територията на страната. Печатницата за фалшиви лични документи е била в Пловдивско село, а печатницата за други официални документи, в това число и дипломи, е била на територията на Шуменско село.

Очаква се на още хора да бъдат повдигнати обвинения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Везенков не игра при драмтична загуба на Олимпиакос от Барселона
Везенков не игра при драмтична загуба на Олимпиакос от Барселона
Моуриньо: Борихме се срещу собствените си грешки
Моуриньо: Борихме се срещу собствените си грешки