НОВИНИ

9 задържани и 6-ма обвинени за производство на фалшиви пари и лични документи

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:05, 29.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Криминално
Слушай новината

9 задържани и шестима обвиняеми за производство на фалшиви евро, долари и лични документи. Печатница за фалшиви пари разкрита в края на 2018 година е възобновила дейността си на същото място - хотел в Слънчев бряг.

Сред задържаните са част от участниците от преди две години, някои от тях дори са осъдени. Един има условна присъда, на друг делото му е висящо, но това не им е попречило да се занимават отново със същата дейност.

Машините, с които са печатени фалшиви пари през 2018 г. са иззети, но същите участниците в групата са купили нови, много по-модерни машини и са произвеждали изключително качествени фалшиви евро и долари, които са съдържали и огромна част защитата на тези валути.

Разбиха престъпна група, печатала фалшиви пари и документи (Снимки)

"Има лични документи, шофьорски книжки, талони за управление на МПС. Фалшивите пари, които са задържани по време на самата операция са 360 000 долара и около 410 000 евро, които са намерени по време на операцията. Парите, които те са генерирали в процес на работа са доста повече, общо взето ние работим отново по тази престъпна група от около една година, началото на 2020г.", каза Любомир Янев - директор на ГДБОП.

Фалшивите пари са се пласирали основно на територията на страната. Печатницата за фалшиви лични документи е била в Пловдивско село, а печатницата за други официални документи, в това число и дипломи, е била на територията на Шуменско село.

Очаква се на още хора да бъдат повдигнати обвинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков не игра при драмтична загуба на Олимпиакос от Барселона
Везенков не игра при драмтична загуба на Олимпиакос от Барселона
Моуриньо: Борихме се срещу собствените си грешки
Моуриньо: Борихме се срещу собствените си грешки