НОВИНИ

С какво Занзибар привлича българите?

bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 29.01.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Занзибар се оказва любимата дестинация за почивка на много българи.

В "Денят започва" Мартин Маждраков, който в момента се намира там, заяви, че предпочита да работи дистанционно оттам, отколкото на студено в България.

"Занзибар е едно от малкото отворени места в света в момента, където няма рестрикции за пътувания, чист въздух, не се говори за вирус, много красиво място, спокойно, хората са много добри", обясни туристът.

Има места и за групов туризъм, а има и такива за индивидуален - допълни той.

Той сподели, че не за първи път е в Занзибар. Негови приятели българи там в момента са не повече от 30 човека. Не се притеснява, че може да не успее да се върне в България, ако ситуацията с коронавируса се влоши.

"Няма напрежение, маските се свалят от момента, в който слезете от самолета. Не се говори никъде за вируса. Може би защото е отворено пространство, чист въздух и хубаво време, може би затова няма такова разпространение на вируса", каза още Маждраков.

Занзибар е добро място, където човек да избяга от зимата. Превърнало се е в предпочитана дестинация, защото е една от възможните в момента - коментира в студиото на "Денят започва" Павлина Илиева от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти.

"Четири са дестинациите, които са възможни - Занзибар, Малдиви, Дубай и Доминикана. Ако има нещо хубаво в това, е, че се случва през зимата, а това са все топли дестинации, които за породата пътуващи е много малка глътка въздух, за да могат да излязат и да пътуват някъде в момента".

Тя сподели, че в новата заповед на здравния министър е бил пропуснат текстът, който до момента разрешаваше на хора, които се прибират в България, направят тест и до 24 часа PCR излезе негативен, да им бъде вдигната карантината. Изпратен е сигнал до министерството и се надяват това да бъде променено.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветана Пиронкова ще играе на "Yarra Valley Classic"
Цветана Пиронкова ще играе на "Yarra Valley Classic"
Пожар в ковид болница в Румъния взе жертви
Пожар в ковид болница в Румъния взе жертви