НОВИНИ

Настимир Ананиев, "Волт": Хората трябва да гласуват, за да се направи един рестарт в България

bnt avatar logo
от БНТ
07:44, 29.01.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Хората трябва да излязат и да гласуват, за да има една критична маса от хора, които да направят рестарт в България. Всички партии в парламента в момента са партии на статуквото.

Това заяви в "Денят започва" лидерът на партия "Волт" Настимир Ананиев, който ще се яви на предстоящите парламентарни избори заедно с "Изправи се.БГ" на Мая Манолова и Отровното трио.

"Събра ни гневът. Това, че сме гневни какво се случва в България. Много от нещата, които трябва да ни накарат да се почувстваме една нормална европейска държава, не се случват. Нито доходите ни са европейски, нито здравеопазването, нито правосъдието. Този гняв избухна с влизането на прокуратурата в президентството", обясни той.

Хиляди хора изкараха празниците без пари, не си получиха обезщетенията. Големите мерки, които се говореше за тях, защо не успяха да си получат парите, кой е виновен?, попита Ананиев.

"За чекмеджетата и кюлчетата е виновна Мата Хари. Има ли Мата Хари в социалното министерство? Една друга Мата Хари я знаем коя е, тази в Барселона. Тези въпроси трябва да получат отговор, защото те са част от целия този модел", допълни лидерът на "Волт".

По думите му "щамът ГЕРБ - Обединени патриоти", щамът корупция са по-опасни от коронавируса. От 14 години сме в ЕС, но според Ананиев всеки втори човек на улицата не се чувства като европеец.

"Всеки участва на избори, за да управлява. Но избирателите излизат и избират. 70% подкрепиха протестите. Тези хора трябва да излязат и да гласуват", допълни той.

Настимир Ананиев твърдо изключва ГЕРБ и БСП от тези, с които би могъл да работи в коалиция.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачище затвори пътя в Искърското дефиле
Свлачище затвори пътя в Искърското дефиле
Около 150 човека в Пловдив вече са се записали за ваксина срещу COVID-19
Около 150 човека в Пловдив вече са се записали за ваксина срещу COVID-19