НОВИНИ

Отворени за движение са повечето пътища в Добричка област

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 29.01.2021
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Постепенно се нормализира обстановката в област Добрич след снежната буря. Всички повреди по електропреносната мрежа са отстранени. Повечето от републиканските пътища в региона са почистени.

Снежната буря, която вилня през последните няколко дни в цяла Североизточна България, засегна най-вече Добрич и региона. Обстановката започва да се нормализира.

Отворени за движение са главните пътища Варна - Добрич и Добрич - Балчик. За главния път Варна - Добрич е добре почистен, опесъчен, движението по него се осъществява нормално, но трябва да става със съобразена с пътните условия скорост. Първокласният път Варна - Дуранкулак също е отворен за всички превозни средства. Ограничението за коли над 12 тона създаде проблем за тежкотоварните автомобили и пътническите коли.

Всички второкласни пътища в Добричка област също са отворени за движение. Ограничение за превозни средства над 12 тона има за отсечката Добрич - Силистра. Пътищата от Добрич към Шумен, Кардам, Албена и Балчик също са отворени за движение за леки и тежкотоварни автомобили. Същото се отнася и за околовръстния път на Добрич.

Третокласните пътища с по-интензивен трафик също са отворени. Все още непроходими са 7 от общо 27 републикански пътища. За момента няма сигнали за бедстващи хора. Румънски туристи бяха блокирани в студа повече от 15 часа вчера, но те вече са по домовете си.Всички хора на хемодиализа са транспортирани до лечебните заведения. Магазините в по-малките населени места са снабдени с хранителни и други продукти от първа необходимост.

При снежното бедствие преди дни снегопочистването в региона на Добрич и в цяла Североизточна България беше изключително затруднено заради големите снегонавявания, които на места достигнаха до метър и половина, а на други - като например в Суворово - над 2 метра. За региона на Добрич по информация на електроразпределителното дружество е възстановено захранването до всички населени места. Дежурните екипи продължават да работят и ако все още има населени места без ток, до края на деня той ще бъде възстановен. Непроходимите пътища продължават да се почистват и до края на днешния ден се очаква да бъдат отворени за движение. През нощта температурите паднаха под нула градуса и това създава предпоставки за образуване на поледици, затова властите призовават, ако се тръгва на път, това да става само при крайна необходимост.

Репортер: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасността от лавини остава: Събота и неделя не излизайте в планината
Опасността от лавини остава: Събота и неделя не излизайте в планината
Съпругът на Камала Харис - Дъг Емхоф, с първа публична изява
Съпругът на Камала Харис - Дъг Емхоф, с първа публична изява