НОВИНИ

Днес се затопля, опасност от поледици ще има утре

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 29.01.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между минус 6° и минус 1°, в отделни райони – до около минус 8°, максималните - между 5° и 10°. Облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад.

В планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен западен вятър, който привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

През нощта и в събота на много места в страната ще превали дъжд и ще има условия за образуване на поледици.

В планините и високите полета в Западна България ще превалява сняг. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Валежите бързо ще спрат, а облачността ще се разкъсва, над Западна България и ще намалява.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните в по-голямата част от страната ще са между 5° и 10°.

В неделя вятърът отново ще е от югозапад, слаб, а температурите ще се повишат още малко. След временното разкъсване и намаление, облачността отново ще се увеличи и по-късно през деня и през нощта срещу понеделник в югозападната част от страната на места ще превали дъжд.

В понеделник ще се задържи със значителна облачност, на отделни места ще има и слаби валежи. Вятърът за кратко ще стане от запад.

Във вторник ще е без валежи, ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
560 са новите случаи на коронавирус у нас
560 са новите случаи на коронавирус у нас
БНТ първа засне магически момент от "Принцесата на цирка"
БНТ първа засне магически момент от "Принцесата на цирка"