НОВИНИ

Утре ще бъде по-топло

bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 28.01.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

След снежните виелици и преспите, акцент в близките дни е опасността от поледици. Причината - вятърът ще се ориентира от югозапад, с него ще се пренася по-топъл въздух. Очаква се бързо затопляне, първо и по-съществено във височина. Преваляванията ще бъдат от дъжд, а при земята ще остане все още твърде студено.

Под нулата бяха температурите тази сутрин в цялата страна, включително и по Черноморието - Бургас - минус 1°, Варна - минус 2°, в София - минус 4°. Минималните температури утре - в повечето райони между минус 6° и минус 1°, но вятърът ще продължи да отслабва, на места ще стихне и там са възможни и по-ниски - до около минус 8°, минус 10°.

Утре вятърът ще бъде вече от югозапад и максималните ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, между 5° и 10°. Ще бъде предимно облачно, с повече слънце в следобедните часове.



Съществено затопляне в планините утре, след минус 19° на Мусала, утре там ще бъде минус 7. Ще остане ветровито, с умерен, временно силен западен вятър, който привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Ще бъде почти без валежи, с временни разкъсвания на облачността в следобедните часове.

От ПСС предупреждават за много висока опасност от лавини извън обработените писти.

Под влиянието на обширен многоцентров циклон, в по-голямата част от Европа ще бъде облачно, в много райони с валежи - и от дъжд, и от сняг. На Балканите ще превалява сняг, който през деня ще премине в дъжд и ще има условия за очакват поледици.

И у нас, през нощта срещу събота и в събота на много места в страната ще превали, предимно дъжд и ще има условията за образуване на поледици. По високите полета в Западна България в планините ще вали сняг. След временно намаление на облачността в неделя, през нощта срещу понеделник и в понеделник отново ще има превалявания от дъжд. Затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачище затвори пътя между Гоце Делчев и Сатовча
Свлачище затвори пътя между Гоце Делчев и Сатовча
Слави Ангелов с коментар след първото заседание за побоя срещу него
Слави Ангелов с коментар след първото заседание за побоя срещу него