Мародери обраха коли, закъсали в преспите

от БНТ
20:02, 28.01.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Мародерство в снежните бури. Закъсали и изоставени в преспите автомобили осъмнаха разбити на пътя между варненските села Каменар и Въглен. През нощта вандали са изпочупили коли, откраднали са акумулаторите и други вещи от тях. В отсечката закъсаха десетки автомобили заради големите снегонавявания, които парализираха региона през миналото денонощие.

Марияна Станева е сред десетките, които вчера попаднаха в плен на снежната буря. Жената закъсала с автомобила си на пътя между селата Каменар и Въглен и няколко часа чакала да бъде евакуирана. Днес се върна, за да прибере колата си. Намери я със счупено стъкло и огледала.

От колата липсват видеорегистратор, два картона с яйца и няколко хляба. Друг автомобил пък е с отворени врати, счупени огледала и броня.

Крадците освен, че са нанесли поражения върху закъсалите автомобили, са източили и горивото на едната от колите.

В бурята спасителен екип направил опит да изтегли автомобила на Марияна Станева, но се счупил задния теглич.

Изтеглиха го леко напред, но отказаха да предприемат каквито и да било други действия спрямо автомобила и го оставиха по този начин. Но смятам да подам жалба за избития теглич и за всичко това, което се случи, казва Марияна.

Жалби за кражбите от колите са подадени в полицията. Местните хора твърдят, че в района на село Каменар посегателства над закъсали автомобили в снежно бедствие не се случват за първи път.

Мариана Станева е разочарована, че колата й е оставена без надзор през нощта. Собственици на закъсалите автомобили обвиниха институциите в бездействие.

В ранния следобед започна и почистване на пътя между селата Каменар и Въглен. Шофьорите се пренасочиха към обходни маршрути.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нормализира се обстановката в Североизточна България
Нормализира се обстановката в Североизточна България
Министърът на културата разговаря с представители на филмовата индустрия
Министърът на културата разговаря с представители на филмовата индустрия