НОВИНИ

БНТ първа засне магически момент от "Принцесата на цирка"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
22:48, 28.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Принцесата на цирка" грейва от утре на сцената на Музикалния театър. Спектакълът беше отлаган два пъти заради епидемичната обстановка. За първи път цирковото изкуство влиза сериозно на оперетната сцена.

Цирков спектакъл, вплетен в класическата оперета на Калман. Сложна и трудна задача за екипа, но очакването си струваше за зрителите.

Много са ни трудни танците. Опитваме да бъдем певци, актьори, танцьори, дори циркови артисти, споделя Денко Проданов - артист-солист.

Точно сложността на спектакъла е това, което не позволява често да се изпълнява. Но с това е уникален нашият театър, че всички можем много неща, споделя Елица Красимирова - артист -солист.

Заедно с Десислава Николова и Илона Иванова изпълнителките на Мейбъл всеки ден тренират индивидуалните съчетания.

Цирковата акробатка Йоана Зашева ги учи да летят. А партньорите в ролята на Тони геройски се справят с поддръжката и травмите.

Пиесата е прекрасна, музиката на Калман е много красива - вълнува и в 21 век. Аз се постарах този спектакъл да бъде по-съвременен, по-близък до младите. Напоследък много млади хора идват в нашия театър, признава Юлия Маринова, режисьор.

Специално за спектакъла е създаден изключително сложен и ефектен номер за изчезването на Мистър Х. Илюзията се пази в строга тайна, а камерата на БНТ е първата, която запечатва ключовия момент.

Ярки герои, заплетен сюжет, с танцови и други изненади изпъстрят премиерния спектакъл. Звездите на Музикалния театър ще видим в ролята на Мистър Х и Федора, за която спорят всички мъже.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес се затопля, опасност от поледици ще има утре
Днес се затопля, опасност от поледици ще има утре
Европа затяга мерките заради новите, по-заразни форми на COVID-19
Европа затяга мерките заради новите, по-заразни форми на COVID-19