НОВИНИ

900 жертви на коронавируса за последните 3 дни в САЩ

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:14, 10.07.2020
Чете се за: 00:39 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Нов негативен рекорд в Съединените щати - за денонощие потвърдените случаи на COVID-19 са повече от 65 хиляди. Данните са на университета "Джонс Хопкинс".

Броят на заразените с новия коронавирус в Съединените щати надхвърли три милиона и двеста хиляди души. Увеличават се и смъртните случаи - около 900 за изминалите три дни. Тезата на президента Доналд Тръмп е, че ръстът на случаите на COVID-19 се дължи на повечето направени тестове.

Според д-р Антъни Фаучи обаче някои щати отмениха ограниченията прекалено бързо и сега плащат цената за това. Такъв пример е Флорида. Там се регистрират средно девет хиляди заразени за ден. За сравнение броят им е бил хиляда миналия месец. Директорът на американския институт по инфекциозни заболявания изрази предпазлив оптимизъм за ваксините срещу вируса, които са в процес на разработка.

"Надяваме се, че в края на тази календарна година и началото на 2021 година, ще имаме ваксина", каза д-р Фаучи.

Новите "горещи точки" на COVID-19 са южните щати, включително Калифорния, Тексас, Флорида, Луизиана и Аризона, докато доскоро те бяха Ню Йорк и североизточната част на страната. Заради голямото увеличение на случаите някои щати спряха процеса на отваряне и върнаха част от мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководството на Локо Пд изрази недоволство след загубата от ЦСКА-София
Ръководството на Локо Пд изрази недоволство след загубата от ЦСКА-София
Напусна ни великият български щангист Антонио Кръстев
Напусна ни великият български щангист Антонио Кръстев