НОВИНИ

Адриан Андреев загуби от Милман на старта на "Sofia Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:11, 08.11.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Тенис
адриан андреев загуби милман старта sofia open

Родния талант даде всичко от себе си, но един пробив реши изхода в първия сет, докато във втория ранен пробив пречупи Андреев, който загуби последните шест гейма в срещата и така след 3:6, 1:6 отпадна от надпреварата.

С успеха си пък Джон Милман стана първият тенисист, който се класира за втория кръг на основната схема на турнира "Sofia Open", където очаква победителя от двубоя между Жил Симон и Андрей Мартин.

Двамата предложиха на публиката множество дълги и интересни разигравания, в които в големи периоди от мача Адриан стоеше равностойно, но за съжаление във втория сет младият българин започна да допуска малко повече грешки, които се оказаха фатални за крайния изход от срещата.

Мачът започна много равностойно, като още от първата точка двамата показаха, че двубоят ще бъде изпълнен с множество дълги разигравания.

Тази равностойна игра се задържа до шестия гейм, до който пробиви нямаше. Тогава на сервис беше Адриан и въпреки, че имаше точка за 3:3, Милман показа класата си и след серия от три поредни точки реализира първия пробив в срещата.

Австралиецът моментално затвърди за 5:2, а в деветата част сервираше за сета. Андреев поведе с 0:30 и опита да постави Милман под напрежение, но шестият в схемата запази хладнокръвие и обърна развоя на гейма, за да спечели първия сет след 41 минути игра.

Втората част започна отново със серия от дълги разигравания, като двамата си размениха по един гейм.

В третия Адриан беше на сервис, като младият българин даде всичко от себе си да вземе подаването си, но в край на сметка настойчивостта на Милман даде резултат и при третия си брейкбол, той стигна до аванс от 2:1.

За съжаление загубата на този тежък и дълъг гейм се отрази негативно на Ади, който инкасира нов пробив, след който австралиецът се откъсна с 4:1.

При 1:5 от негова гледна точка, българинът сервираше за оставането си в мача, но за съжаление допусна трети пореден пробив, който сложи край на мача след 1 час и 14 минути игра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словакия проведе общонационално тестване за коронавирус
Словакия проведе общонационално тестване за коронавирус
Ураганът Ета вилня на Карибите: Над 200 души загинаха в Латинска Америка
Ураганът Ета вилня на Карибите: Над 200 души загинаха в Латинска Америка