НОВИНИ

Адвокат по делото "Семерджиев": Приятелят на Симона Радева е разпознал колата на Семерджиев още на местопроизшествието

bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 21.12.2022 (обновена)
Чете се за: 04:25 мин.
У нас
Слушай новината

Приятелят на полицайката Симона Радева - Мирослав Якимов, който е сред първите служители на реда, отишли на местопроизшествието на катастрофата на бул. "Черни връх", е разпознал веднага, че колата е на Георги Семерджиев.

Това заяви в "Денят започва" адвокат Пламен Димитров, който представлява семейството на една от жертвите при катастрофата на бул. "Черни връх" - Хариет.

"Мирослав ѝ е звъннал и е казал: "Май Георги направи беля", защото той е познал автомобила на Семерджиев", каза адвокатът.

Той посочи, че за отношенията между Семерджиев, Радева и Якимов говори и факта, че двамата полицаи са имали карти за бариерата на автомивката на Семерджиев, а с такива не разполагали дори работниците там.

Според адвокат Димитров обясненията, които полицайката Симона Радева даде пред съда по делото "Семерджиев", са неверни и има много данни в тази посока - включително кадри и свидетелски показания.

"Симона Радева отрича, че е държала стълбата или че е влизала в апартамента му. Всички обяснения, които Радева даде, са просто наивни и няма кой да ѝ повярва и аз наистина съжалявам това момиче, че по този начин приключи кариерата ѝ. Нищо вярно няма в това, което тя каза и това се потвърждава от свидетелски показания и огледи", заяви адв. Димитров.

Полицайката Симона Радева проговори на делото "Семерджиев"

В студиото на "Денят започва" журналистът от БНТ Иво Никодимов коментира, че по време на съдебното заседание са станали ясни скандални факти. Полицията не е установила самоличността на свидетел, който е видял накъде е побегнал Семерджиев и е съобщил на органите на реда. Служители на "Охранителна полиция", които нямат право да извършват процесуално-следствени действия, са влезли в автомобила на Семерджиев и са докосвали и огледали двата телефона в автомобила. Никодимов изтъкна, че е въпрос на късмет, че случайно на място се е намирал прокурор Адалберт Кръстев, който макар и непряко ангажиран със случая, е спрял опорочаването на местопрестъплението.

Според него неустановяването на самоличността на свидетеля, който видял накъде е побегнал Семерджиев, не е случайно.

"Мога да предположа, че това не е станало случайно, защото това е основно задължение на полицаите в такава ситуация. Още повече, че има сериозни данни, че полицаят Якимов, приятел на Симона Радева, също е познавал Семерджиев, знаел е неговия автомобил и за тях е абсолютно ясно на кого е автомобилът, причинил катастрофата. Надявам се, че това се разследва в досъдебното производство за полицейски чадър над Семерджиев", коментира Иво Никодимов.

Той напомни, че катастрофата с Милен Цветков стана на територията на същото районно управление и посочи, че има данни, че полицаи от същото управление са върнали неправомерно телефон на обвиняемия, рискувайки опорочаване на разследването.

Адвокат Пламен Димитров коментира, че семейството на Хариет, която загина при катастрофата, търси справедливост.

"Майката на Хариет се надява на справедлива присъда. Нито присъдата, нито обезщетението, което сме поискали, ще ѝ върне Хариет. Тя остана много разстроена в залата, защото аз, като родител на две деца, ѝ спестих много неща около местопроизшествието, които прокурорът в зала не спести", каза адвокат Димитров.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лопетеги дебютира с победа начело на Уулвърхямптън
Лопетеги дебютира с победа начело на Уулвърхямптън
Предложението за брутна минимална заплата скара синдикати и работодатели
Предложението за брутна минимална заплата скара синдикати и работодатели