НОВИНИ

Агресивна майка прободе медицинска сестра в детска градина във Варна

Сестрата не е пострадала тежко

bnt avatar logo
от БНТ
14:18, 13.12.2023 (обновена)
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
Слушай новината

Агресивна майка рани медицинска сестра във варненската детска градина “Българче” днес преди обед. Жената е нахлула в градината, въпреки че там има въведен режим за допускане на родителите. Причината за нападението още не е изяснена, пострадалата е в добро общо състояние.

Никой от екипа на детската градина в квартал “Владислав Варненчик” не пожела на коментира стресовата за тях ситуация. Най-важното е, че нападението не е станало пред децата и те не са разбрали, че е имало проблеми и учебният процес за тях е продължил нормално. От полицията във Варна работят по случая и съобщиха, че няма данни за предишно агресивно поведение на нападателката. От Община Варна вече са осигурили психолог, който да работи с екипа на детското заведение.

Инцидентът в детска градина “Българче” е станал около 11:00 часа. Майката, на 41 години, е имала уговорка да вземе детето си по-рано днес. Тя е била агресивна към персонала и друг път, но само словесно. Този път обаче, тя нападнала с неуточнен засега остър предмет медицинската сестра. Сестрата е запазила самообладание, превързала е сама раната си и е подала сигнал. На място веднага са извикани екипи на Спешна помощ и МВР.

"На секундата екип на Трето районно се е озовал на място. Към настоящия момент жената е задържана в районното управление, срещу нея има образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда. Законът в този случай казва, че присъдата може да бъде до три години лишаване от свобода. Предметът, с който е нанесено деянието, до момента не е открит и не може да се установи с какво всъщност жената е нанесла прорезната рана", каза Светла Златева, ОД на МВР – Варна.

Медиците са установили, че прободената жена е в добро общо състояние, но все пак са я отвели в медицински център. Директорът на градината е уведомила и Агенцията за закрила на детето, които трябва да посетят на място семейството на нападателката. От Община Варна съобщиха, че няма нарушения в пропускателния режим на детското заведение.

"Пропускателният режим трябва да е много сериозен, защото ако забелязвате, защото тук не става въпрос за външно лице, което нахлува в градината, а става въпрос за родител, който влиза да си взема детето, затова ще продължаваме да настояваме да има пропускателен режим. Отбелязвам градината има брилянтен пропускателен режим, но въпреки всичко родителите няма как да не се допускат в детската градина. Към момента е разговаряно с бащата на детето, тъй като родителите са разделени и той ще се грижи за детето през времето, през което майката е задържана”, обясни Лилия Христова, директор на Дирекция "Образование и младежки дейности" - Община Варна.

Разследването на инцидента продължава. Утре детската градина ще работи нормално.

екип на БНТ-Варна

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският национален отбор по хокей замина за Исландия
Българският национален отбор по хокей замина за Исландия
Две жени и бебе са в болница, след като са били блъснати от бус в София
Две жени и бебе са в болница, след като са били блъснати от бус в София