НОВИНИ

Очаква ни ветровито, дъждовно и мъгливо време в четвъртък

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 13.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Ще духа умерен, на север от планините - временно силен югозападен вятър и там температурите ще достигнат до 13-14 градуса, в останалата част от страната максималните ще бъдат от 7 до 12 градуса. В София - около 12 градуса, а в местата с най-трайни мъгли – още по-ниски.

През нощта ще духа слаб до умерен южен вятър, а в много райони от страната ще бъде с мъгли. Минималните температури утре ще са от 2градуса в северозападните райони до 10-11 градуса в Югоизточна България и на морския бряг, в София - около 4, а максималните - от 9 градуса.

В Северозападна България до 18 градуса на места в югоизточните райони от страната, където вятърът ще остане от югозапад, временно силен.

В останалата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, а през втората половина на деня в Западна и Централна България се очакват и валежи от дъжд.

Ветровито, облачно, сутринта и мъгливо, ще бъде времето по Черноморието. Ще духа умерен временно силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са около 13-16 градуса, а вълнението на морето - 2-3 бала.

Значителна ще бъде облачността и в планините, а след обяд в масивите от Западна България ще започнат валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 2000 метра.

Ще бъде и много ветровито - ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от запад-югозапад.

В петък валежите ще продължат, като с предстоящото рязко и съществено застудяване, навсякъде ще преминат в сняг. Ще се образува снежна покривка, а в Източна България и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В събота валежите ще спрат, но температурите ще продължат да се понижават и в неделя сутринта в цялата страна ще бъдат под нулата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За хората в Швеция поставянето на чипове вече е мода, твърди наш вирусолог
За хората в Швеция поставянето на чипове вече е мода, твърди наш вирусолог
Треньорът на Наполи: Заслужавахме да победим Брага
Треньорът на Наполи: Заслужавахме да победим Брага