НОВИНИ

Акад. Дроздстой Стоянов: Престъпно е една цивилизация да бъде срутена по биомедицински мотиви

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 29.03.2021
10446
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Между 12 и 18 години отнема възстановяването на един човек като физическа единица, ако бъде изгубен и това е доказано в епохи на войни. Обаче една цивилизация, която е градена 200 години върху идеите на Просвещението, на свободния избор, да бъде срутена поради биомедицински мотиви и то срутена с една необратима перспектива, е престъпно. Това коментира в студиото на "Денят започва" психиатърът акад. Дроздстой Стоянов.

Според него изходът от тази сложна ситуация е в едно много по-балансирано и много по- премерено отношение, особено след като вече е отминала 1 година. През тази година наблюдаваме остра стресова реакция както на отделния човек, така и на обществото като цяло.

За да се предотврати колапсът на обществените системи, е нужно да се приеме, че ще настъпи колапс в един от секторите, а той е секторът на здравеопазването, смята акад. Стоянов.

Голяма част от хората са уморени, а друга част вече минават в един етап на протестно отношение. В този смисъл подчертах, че се касае за еволюционна норма, обясни акад. Стоянов.

Ако моделът на управление стане по-балансиран, предвидим, логичен, имаме шансове да възстановим взаимоотношенията и цивилизационната си норма в рамките на една година. Ако не, е трудно да се предскаже, допълни академикът.

Вижте целия разговор във видеото

Гледйте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти: Проблемът между България и Р Северна Македония може да се реши само с преговори
Експерти: Проблемът между България и Р Северна Македония може да се реши само с преговори
Корабът, блокирал Суецкия канал, се е раздвижил
Корабът, блокирал Суецкия канал, се е раздвижил