НОВИНИ

Алберт Попов беше избран за "Спортист №1 за февруари"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:27, 14.03.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
алберт попов резултатите показват вървим правилната посока
Слушай новината

Българският алпиец Алберт Попов заслужи наградата за "Спортист №1 за месец февруари" след отличното си представяне на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

В китайската столица Алберт се класира 17-и в гигантския слалом, докато в коронната си дисциплина слалома финишира 9-и, което беше и най-доброто класиране за български спортист на Игрите в Пекин.

При награждаването Попов за пореден път изрази своята увереност, че рано или късно успехите ще дойдат.

"Трябва да си много добре подготвен физически, но психиката определя малко или много твоя резултат. Тук също доста сме напреднали, да вярвам в себе си, да знам какво мога, да стартирам спокоен и това ми дава поле за изява. Знам, че рано или късно, като работим толкова усилено, успехът ще дойде", заяви българският скиор.

Алберт коментира още и какви са неговите очаквания от последния за сезона старт от Световната купа в Куршевел тази неделя.

"За първи път ще караме в Мерибел, ще е хубав тест за Световното догодина. Това е още един шанс да направим добър резултат, важното е карането да е на ниво. Напоследък съм доста спокоен, даже и на Олимпиадата спрямо миналата, просто трябваше да покажа това, което мога. Това се дължи на много тренировки и да си сигурен в това, което можеш да постигнеш. Искаме да влезем в първите 15 и да съберем още точки, което ще ни помогне със стартовата позиция за следващия сезон. Смятам, че съм във форма и никога не се знае кога ще дойде резултатът, който всички ние чакаме", заяви Попов.

Участието на Алберт Попов на финалите на Световната купа в слалома, както и всички останали стартове при мъжете ще може да наблюдавате на живо в ефира на БНТ 3 от 16 до 20 март.

Личният треньор на Алберт Ивайло Борисов пък логично беше отличен за "Треньор №1 за месец февруари" и също сподели своите виждания за предстоящата надпревара в Куршевел.

"Надяваме се пистата да е твърда", сподели 24-годишният Попов, който ще стартира в слалома в неделя, 20 март. "Гледам прогнозата за седем дни, по-нататък тя е нестабилна. Очаква се на 19-и да има снеговалежи, но дори да има такива, те ще направят условията по-трудни за останалите. Каквото и да стане, условията са еднакви за всички. Готови сме за всякакъв сценарий", коментира Ивайло Борисов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дипломация в ход: Лавров разговаря с колегата си от Катар, Шолц се среща с Ердоган
Дипломация в ход: Лавров разговаря с колегата си от Катар, Шолц се среща с Ердоган
"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ с 58% през април
"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ с 58% през април