НОВИНИ

Алберт Попов и Камен Златков продължават с подготовката си в Банско

алберт попов камен златков продължават подоготовката банско
bnt avatar logo
от БНТ
21:07, 28.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрите български алпийци Алберт Попов и Камен Златков отново тренират на родна земя след отличното си представяне в слалома в Мадона Ди Кампилио, където завършиха съответно 11-и и 19-и, носейки историческо първо двойно влизане за България в топ 20 в старт за Световната купа.

Двамата скиори продължават с подготовката си в Банско, като основната им цел е именно да задържат страхотната форма, която демонстрираха в Италия преди няколко дни.

"Чувствам се добре. Опитваме се да поддържаме формата, в която сме влезнали в последните няколко дни и затова сме тук на Банско. Искаме да влезнем в следващата година подготвени за натиск, както аз обичам да казвам", сподели Алберт Попов.

23-годишният Алберт заяви още, че ако повтори спусканията си от тренировките в стартовете за Световната купа, то това би му донесло място в топ 10 или дори в топ 5.

"Смея да твърдя, че нещата, които показвам на тренировка са напълно достатъчни за топ 5, топ 10 в състезанията от Световната купа. Въпросът е там просто да показвам същите спускания.", завърши Попов.

За Алберт Попов и Камен Златков сезонът продължава с нов старт в дисциплината слалом, който ще се проведе на 5 януари в хърватската столица Загреб.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за значителни валежи в 8 области от страната
Предупреждение за значителни валежи в 8 области от страната
Висшият съд в Белгия отмени мерките на правителството срещу COVID-19
Висшият съд в Белгия отмени мерките на правителството срещу COVID-19