НОВИНИ

Александър Димитров: Жалко, че не победихме, средата е отровена и много гадна

александър димитров жалко победихме средата отровена гадна
bnt avatar logo
от БНТ
22:25, 25.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на младежкия ни национален отбор по футбол - Александър Димитров, изрази съжаление, че съставът ни не успя да победи Нидерландия в двубой от квалификациите за Евро 2023 в Румъния и Грузия.

На стадион "Александър Шаламанов" в столицата "лъвчетата" категорично надиграха "лалетата", но многото пропуски оставиха срещата да завърши при резултат 0:0.

Наставникът заяви, че нашите футболисти не са по-лоши от нидерландските, просто футболната среда в България според него е "отровена и много гадна".

"Нека бъдем по-скромни и смирени. Играчите се представиха супер. Нидерландия е класа. Мисля, че се противопоставихме по най-добрия начин. Тактически го изиграхме много разумно мача. Истината е, че на много моменти рушихме играта, но това бе заложено в стратегията ни. Получиха се много добри контраатаки, жалко, че не можахме да отбележим. Нашите момчета не са по-лоши от нидерландците, средата е отровена и много гадна", започна специалистът.

Димитров добави, че се опитва да изгради в отбора манталитета на победител.

Работим върху това да изградим в отбора манталитета на победител. Жалко, че не успяхме да победим но много сме тъпкани и мачкани и оттам идват проблемите с психиката. Радвам се, че публиката скандираше. Отборът и играчите израстват под моето ръководство, дори и критиците не могат да го отрекат. Групата е много равностойна и резултатите са лъжливи. Всичко може да се случи. Целта е да подготвим играчи за първия отбор", завърши Александър Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руското посолство у нас с реакция за думите на премиера спрямо "Турски поток"
Руското посолство у нас с реакция за думите на премиера спрямо "Турски поток"
Защо умните вярват на глупости - писателят Дейвид Робсън
Защо умните вярват на глупости - писателят Дейвид Робсън