НОВИНИ

Александър Донски: Не се случва често да играя пред такава публика

александър донски случва често играя такава публика
Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 05.11.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът на България за „Купа Дейвис“ Александър Донски изказа своите благодарности на публиката на Sofia Open след загубата си в първия кръг на квалификациите на сингъл от американеца Николас Морено де Алборaн.

Родният тенисист, участващ с „уайлд кард“, отстъпи с 3:6, 4:6, но в хода на срещата можеше да разчита на подкрепата от пълните трибуни в зала „София“.

"Доволен съм от играта си, но има и леко разочарование от начина, по който подходих при тези сервис геймове, в които ме проби. След това съперникът заигра по-отпуснато и спокойно. Не мога да си позволя да правя подаръци, но за съжаление такива имаше от моя страна. Имах и непредвидими грешки, но като цяло играта ми върви в добра посока. Бях малко нервен в даден момент. Не беше моят ден, но гледам към двойките с Алекс Лазаров. Там смятам да се представим много силно, както всяка година го правим" започна Донски.

"Не се случва често да играя пред такава публика. Обикновено така е на „Купа Дейвис“ и Sofia Open, наистина е много приятно. От дете си мечтаеш да играеш пред публика, да крещят името ти. Това е специален момент", допълни българският тенисист.

Роденият в САЩ роден състезател не пропусна да пожелае успех и на двамата българи, които получиха "уайлд кард" за основната схема - Димитър Кузманов и Александър Лазаров.

"Пожелавам успех на Мико Кузманов и Алекс Лазаров. Имат играта да победят всеки един в тази схема. Ще ги гледам с нетърпение", заяви Алекс Донски.

В понеделник от 13:00 часа Донски излиза в тандем с Алекс Лазаров за мач от първия кръг на основната схема на двойки, а съперници на българите ще бъдат опитните Симоне Болели от Италия и Матве Миделкоп от Нидерландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26 точки на Георги Татаров не стигнаха на Нарбон и тимът допусна трета поредна загуба във Франция
26 точки на Георги Татаров не стигнаха на Нарбон и тимът допусна трета поредна загуба във Франция
Състоянието на биатлониста Красимир Анев се подобрява
Състоянието на биатлониста Красимир Анев се подобрява