НОВИНИ

Състоянието на биатлониста Красимир Анев се подобрява

Красимир Анев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:16, 05.11.2023
7925
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Състоянието на биатлониста Красимир Анев се подобрява. Това става ясно от изявление на личният треньор на европейския шампион по биатлон Георги Фъртунов.

"Той е по-добре и вече е буден. Не може да говори, защото е интубиран, но реагира с жестове. Няма да коментирам личните неща, които му се случиха, но само мога да ви кажа, че много му се насъбра. И в личен план, и в професионален в армията, а и от спорта. Знаете за скандалите с федерацията, заради които прекрати и кариерата си през 2020 година, за проблемите със сърцето, за контузията на бедрен мускул, която получи през 2015-а... Сега обаче е по-добре и вярвам, че ще се възстанови. Благодаря за съпричастността, която и вие демонстрирате", коментира Фъртунов, който в момента работи в спортното училище в Самоков.

Бившият национал се самопростреля с личното си оръжие на 1 ноември край язовир "Дренов дол". Куршумът е засегнал долната част на белия му дроб. След инцидента той беше откаран в "Пирогов" с опасност за живота, а по-късно бе преместен във Военномедицинска академия. В момента Анев е в реанимацията на ВМА, като по-рано днес е бил опериран и вече е стабилизиран.

Военно-окръжна прокуратура-София работи по няколко версии във връзка със случая на участника на три олимпиади.

"Разследването е в начален етап. Работи се по множество версии. Извършват се действия по разследването, предстои назначаването на съдебни експертизи", обясни говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски: Не се случва често да играя пред такава публика
Александър Донски: Не се случва често да играя пред такава публика
Ивайло Иванов и Борис Георгиев също отпаднаха рано на европейското първенство по джудо
Ивайло Иванов и Борис Георгиев също отпаднаха рано на европейското първенство по джудо